Dusza pełna marzeń

Pyszna bananowa przekąska! :)

Dzisiaj kolejny post z kategorii „tych zdrowych przepisów”. 🙂 Kucharka ze mnie żadna, specjalistka od zdrowego żywienia też. Ja po prostu czytam o tym, wchodzę na blogi ze zdrowymi przepisami i wakacje spędzam majstrując w kuchni różne pyszności. 🙂 Aż się boję, co ja pocznę w roku szkolnym, kiedy nie będę miała tyle czasu na szykowanie tych wszystkich zdrowych dobroci. Będę musiała coś wykombinować. 🙂

Aujourd’hui un autre post de la catégorie „les recettes saines”. 🙂 Je suis aucune cuisinière, aucune spécialiste de la nourriture saine. Je lis seulement des articles sur ce sujet, je lis des blogs avec les recettes saines et je passe mes vacances en essayant de faire quelque chose à la cuisine. 🙂 Je’ai même peur de ce que je ferai pendant l’année scolaire quand je n’aurai pas assez du temps pour préparer toutes ces choses délicieuses et saines. Je devrai me creuser la tête pour y réussir. 🙂

A dzisiaj zrobiłam sobie strasznie dobrą przekąskę, w której zakochałam się od pierwszej chwili! 😀 Jest naprawdę łatwa, szybka i zdrowa. 🙂 W dodatku z domowym masłem orzechowym, które ostatnio też pokochałam. 🙂 Jestem pewna, że sprawdzi się ona też na spotkaniu z przyjaciółmi, letniej imprezie itp.

Et aujourd’hui j’ai préparé un bon casse-croûte dont je suis tombée amoureuse tout de suite! 😀 Il est vraiment facile, sain et on le fait rapidement. 🙂 Et en plus il est avec le beurre d’arachides que j’adore. 🙂 Je suis sûre que ce casse-croûte sera aussi bon pour une rencontre avec des amis ou pour une boum.  
Składniki:
– 1 duży banan
– masło orzechowe
– serek mascarpone
– nasiona chia
– wiórki kokosowe
Banana obieramy i kroimy na trzy równe części. Następnie każdą część przekrawamy wzdłuż na pół tak, aby powstały nam „kanapeczki”. Trzy takie połówki smarujemy masłem orzechowym, a trzy pozostałe mascarpone. Posypujemy wszystko nasionami chia i wiórkami kokosowymi. Gotowe! 🙂

Les ingrédients:

– 1 grande banane
– de la beurre d’arachides
– du mascarpone
– du chia
– de la noix de coco râpée


On épluche une banane et on la coupe en trois. Puis on coupe chaque partie en deux pour faire „des tranches”. On beurre les trois tranches et on tartine du mascarpone sur les autres. Dessus on verse des chias et des noix de coco râpées. Voilà! 🙂
Zapraszam na mojego Facebooka! :)/Je vous invite sur mon Facebook! 🙂 LINK

One thought on “Pyszna bananowa przekąska! :)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s